Om grundaren

OBS! Detta är endast ett personligt porträtt av initiativtagaren. Det återspeglar inte alla personer, företag, organisationers åsikter som står bakom Vitaminupproret. Ni kan läsa om de andra företagen och organisationerna här.

Jag är en 39 år gammal man, kristen, aldrig brottsdömd människa som dessutom är lyckligt gift och har två underbara barn (8 och 11 år). Jag har turen (eller oturen?) att bo i det vackra länet Västmanland.

Detta blir starten på mitt tredje uppror i Sverige som alla startade i Västerås. Jag är en sådan där människa som har svårt att låta orättvisor i världen gå mig förbi. Jag har även svårt för att låta staten detaljstyra mitt privatliv och bestämma över min hälsa. År 2008 försökte jag förgäves förbättra lönerna och arbetsvillkoren för sjuksköterskor som jobbar på Sveriges mest sjuksköterskefientliga sjukhus - Regionssjukhuset i Västerås. Jag, tillsammans med några underbara kollegor försökte få upp frågorna på riksnivå och startade därför ett Löneuppror som uppmärksammades i media. Det hela slutade med att jag och hundratals andra sjuksköterskor runt om i landet sade upp oss i protest. Lönerna blev något bättre för sjuksköterskor utanför Västmanland men på regionssjukhuset i Västerås har man fortsatt att släpa på fötterna när det kommer till att lyssna på sin personal. Därav den kroniska personalbristen. Som en hemlighet kan jag berätta att Norge vanligtvis bara brukar få 300-400 ansökningar per år från svenska sjuksköterskor som söker norsk sjuksköterskelegitimation. Året jag och mina kollegor gjorde uppror fick de närmare 2000 ansökningar från Sverige. Konstigt? Nja, väldigt förutsägbart. År 2015 är situationen densamma här: Vårdkris... Mängder av operationer i Västmanland ställs in på grund av brist på sjuksköterskor. SUCK, när ska personalcheferna på sjukhuset och politikerna fatta allvaret....

Sedan hösten 2009 startade jag även ett mindre uppror i media mot att staten och våra kära s k expertmyndigheter i stort sätt nästan ville tvångsvaccinera hela befolkningen mot svininfluensa, en massvaccination som sedan visade sig göra mer skada än nytta. Även då dundrade myndigheterna på med stora trummor och skrämselpropaganda om hur oansvariga vi var som ifrågasatte massvaccineringen. Vi som ifrågasatte detta stämplades även då indirekt som farliga och bakåtsträvande.

Västmanland är ett väldigt speciellt län att bo i. Enligt flera folkhälsoundersökningar visar det sig ofta att vi är det län där befolkningen mår sämst psykiskt (vi är mest deprimerade i Sverige alltså). Vi toppar även ohälsotalen på de flesta andra områden också (rökning, snusning, flera olika sjukdomar osv).  Antalet ADHD-diagnoser på barn har ökat med 700 procent de senaste tio åren i Västmanlands län. Det kära politiker och miljönämnder är de riktiga folkhälsoproblemen i länet, som ni borde lägga all fokus på. Vi har även i länet haft fall där människor polisanmält en person för att någon okänd glad medmänniska hälsat på dem. Ni ser ju även med egna ögon på bilden till höger hur man mår efter bara några få möten med kommunala tjänstemän och folkvalda politiker. Humöret dimper ner på botten direkt. Vi behöver inte färre utan fler frisk- och egenvårdsälskande, nytänkande och hälsosamma människor som immigrerar in i länet från olika delar av Sverige och övriga världen. Vi behöver akut intag av frisk luft och nytt blod. Jag kommer snart själv att tvingas bli en hälsoflykting till annat land, kommun eller län som inte klassar och behandlar hälsoförebyggande arbete med näringsämnen som svartkonst.

Det haglar scudmissiler runt om i olika kommuner i Sverige just nu. Nej, vi har inte blivit invaderade av ett annat land. Det är vårt eget statliga livsmedelsverk som sitter på avfyrningsramperna i Uppsala. Kommunernas Miljö- och Hälsoskyddsinspektörer har även fått direktkommandon från Uppsala att agera snabbt och kraftfullt som om Sveriges befolknings säkerhet stod på spel. Kommunernas inspektörer har även utrustats med uråldriga och därför dåligt fungerande kulsprutor som skjuter åt flera håll samtidigt. Både skyldiga och oskyldiga kosttillskott samlas ihop i massgravar med en och samma uppmaning från högkvarteret i Uppsala: Vi måste få bättre kontroll över våra medborgares liv. Vi måste i detalj kontrollera så att de inte av misstag äter något som skulle kunna främja deras hälsa. I Västerås Kommun har vitamin och mineral bombningarna varit så intensiva att man lämnar stora kraterhål efter sig. Av alla företag (som jobbar med hälsoförebyggande arbete), livsmedelsföretagare eller näringsrådgivare i hela Sverige har jag lyckats bli den som fått flest saluförbud på en och samma gång. Detta p.g.a. statligt förmynderi och klåfingeri utan dess like i hela Europa. Min "livsfarliga?" näringsverksamhet kommer troligtvis tvingas att upphöra eftersom jag fått saluförbud på så pass viktiga och basala produkter som ingår i varenda hälsokostbutik eller näringsterapeuts grundsortiment i hela Sverige och övriga Europa, USA och Kanada (Vitamin B6 50mg, Vitamin B50 Komplex, Vitamin B100 Komplex, Vitamin D 4000iu (100mcg), Vitamin E 400iu (268mg), Zink 30mg, Zing 50mg).

Nu har Västerås Stad tydligen sådana överskott av skattpengar att man skyndsamt vill påskynda en massflykt till utlandet av sina hårt arbetande livsmedelsföretagare, näringsrådgivare och kosttillskottsproducenter. EU-presidenten Jean-Claude Juncker har sagt att den viktigaste uppgiften är att få fart på ekonomin. Han vill därför förenkla för näringslivet, särskilt för de små och medelstora företagen som står för 85 procent av alla jobb inom EU. Västerås Kommun gör precis tvärtom! I media har den övernitiske miljö- och hälsoskyddsinspektören i Västerås målat fram ungefär samma symtombild av ovan nämnda vitaminer som när man äter flugsvamp. Statliga verk och myndigheter måste nu skyndsamt utreda detta och om de kosttillskott jag säljer är farliga borde de naturligtvis kalla in polis och försvarsmakt så att de omedelbart kan slå igen alla hälsokostbutiker i hela Sverige, fängsla näringsterapeuterna och skicka larm till övriga Nordiska länder och EU kommissionen om den hemska upptäckten de gjort och vilket föredöme den "svenska hälsomodellen" kan vara för andra EU länder att agera på samma sätt.

ELLER?

Finns det något som inte riktigt stämmer med verkligheten? Det måste ni kära folket i så fall låta myndigheterna veta... Förhoppningsvis innan, i tid nog att förhindra att jag tvingas flytta företaget från den företagsovänliga kommunen Västerås. Är min situation unik? Nja, enligt SIFOs senaste undersökning om den kommunala livsmedelskontrollen får hela Sverige underkänt.

Av rapporten som publicerades februari 2015 framgår det att 26 procent inte är nöjda med kommunens kontrollbesök. 30 procent känner inte förtroende för inspektören. 28 procent anser inte att inspektören fokuserade på relevanta sakförhållanden under kontrollbesöket. 31 procent tycker inte inspektöreren var väl insatt i sakfrågorna och 41 procent tycker inte inspektören var kunnig om deras verksamhet eller processer. Detta tål att reflekteras över....

Slutligen vill jag nu å Västerås Stads vägnar vädja till er att hålla er på långt avstånd från alla kosttillskott och den riskfyllda överkonsumption av vitaminer och mineraler som de tydligen rent hypotetiskt tror existerar i Västerås. Tänk också noggrant på att dubbelkolla så att ni inte av misstag råkar stoppa i er de "flugsvamp likande" kosttillskott jag tydligen säljer. Håll er istället till rökning, läkemedel, alkohol och överkonsumtion av adhd- framkallande socker som kan skada hela kroppen. Sådant tycker Västerås Stad och svenska myndigheter som livsmedelsverket är helt OK att frossa i utan begränsning eller ordentlig tillsyn.

Det som betyder allt för mig är min familj, min underbara fru och mina älskade barn som jag vill ska leva ett friskt och långt liv i ett land som präglas av yttrandefrihet, valfrihet och hälsofrihet. Jag vill dock även säga ett stort tack till alla er underbara människor som stött mig och stöttar mig under alla mina svåra uppror jag tvingats göra i Sverige. Ett långt, friskt och hälsosamt liv önskar jag er alla som tagit er tid att läsa denna text.

Med Varma Vårhälsningar

- Rolf Forslund

PS. Jag gillar mångfald och variation - på riktigt!  Tror inte att det räcker med att bara "gilla" på Facebook. DS

 

 

Företaget jag driver:

Ordet ´kenkou´ kommer från japanska språket och betyder hälsa. Kenkou är även det japanska uttrycket för en sund livsstil och välbefinnande. Detta namn passade på ett naturligt sätt som företagsnamn eftersom vårt mål är att alla ska ha möjlighet att bidra till sin egen hälsa och välbefinnande.

Kenkou Selfcare AB är distributör av Lamberts produkter i Sverige. Lamberts har producerat forskningsbaserade kosttillskott i över 30 år. Lamberts produktutvecklingsfilosofi handlar helt om att följa vetenskap och beprövad erfarenhet. Lamberts utvecklar och producerar bara produkter som innehåller de mest verksamma näringsämnena. De strävar också att så långt det går, endast ta fram nya produkter som är baserade på näringsämnen där det finns evidensbaserad näringsforskning kring innehållet, doseringen och dess effektivitet. Lamberts produkter säljs i över 50 olika länder runt on i världen både till nutritionister, näringsterapeuter, apotek, sjukhus och hälsokostbutiker.

Mina personliga medlemskap:

 

 

 

 

 

SVENSKA SÄLLSKAPET FÖR ORTOMOLEKYLÄR MEDICIN (SSOM)

integrativ-medicin.png

        

Läs min debattartikel i tidningen Kristdemokraten här:   Vansinnigt Vitaminförbud

Mitt företags medlemskap:

Health Food Manufacturer Association är ett av Europas äldsta, mest aktiva och erkända branchförbund för livsmedelsföretagare som jobbar med näringsämnen.

 

 

EHPM har funnits sedan 1975 och är det EU övergripande branchförbundet som organiserar livsmedelsföretagre på EU nivå. Har sitt huvudkontor i Bryssel så att de alltid kan vara ajour med gällande EU lagstiftning samt följa utveckligen av viktiga närings- och nutritionsfrågor inom EU.

 

 

 

 

CRN-I-weblogo.jpg